Prognoza Meteo

Rânca, pregătită pentru sezonul de iarnă

O noua pârtie de schi, un drum recent asfaltat si largit, mai multe parcari, cam acestea sunt noutatile care-i asteapta pe turistii care vor sa mearga în Rânca în sezonul de iarna.

Turistii care vor veni în zona montanta Rânca, din judetul Gorj, în iarna care a început deja sa-si faca aparitia vor avea parte de mai multe noutati. În primul rând, drumul pe care vor urca în statiunea situata la o altitudine de peste 1600 de metri este complet reabilitat, fiind asfaltat si largit cu un metru. De asemenea, s-a realizat o alta varianta pe o lungime de aproximativ doi kilometru, de la releu pâna la intrare, care nu va mai fi înzapezita asa de frecvent. Pantelimon Todea, primarul orasului Novaci, de care apartine administrativ o parte din zona Rânca, a spus ca odata cu modernizarea DN 67 C, cunoscut si sub denumirea de Transalpina, pentru ca este cel mai înalt din România, au fost amenajate mai multe parcari: „Parcarea masinilor era o problema în perioada de iarna, pe care acum speram ca a fost rezolvata. Au fost amenajate sase parcari si mai multe refugii în urma modernizarii DN 67 . Am discutat cu reprezentantii unitatii militare din Craiova, care detine o baza în Rânca, sa spargem gardul acesteia si sa amenajam o parcare“.

O noua pârtie de schi

La Rânca a nins, iar zapada masoara acum aproape zece centimetri. Sabin Cornoiu, seful Serviciului Salvamont Gorj , spune ca peste o luna se vor putea practica sporturile zapezii. Noutatea pentru acest sezon de iarna o reprezinta deschiderea unei noi piste de schi. „Este o pista cu o lungime de 200 de metri cu teleschi destinata începatorilor. În iarna anului viitor, aceasta pista va fi marita la o lungime de 600 metri“, a precizat Sabin Cornoiu. În Rânca mai sunt înca doua piste, una de 500 de metri de nivel de dificultate mediu si celalta de 600 de metri tot pentru începatori, care este dotata cu teleschi, instalatie de nocturna si sonorizare. De asemenea, mai exista si doua pârtii pentru sanius.

Potrivit primarului orasului Novaci, se lucreaza la reteaua de canalizare care este 70% realizata, investitia care este finantata din fondurile Uniunii Europene urmând se finalizeze anul viitor. Tarifele de cazare în Rânca sunt cuprinse între 90 si 350 de lei, iar închirierea unui echipament de schi va costa între 25 si 35 de lei.

Articol preluat din Adevarul.ro

Comments are closed.