Prognoza Meteo

Statiunea Ranca, rezervata de sarbatori

Se zice ca omul gospodar îsi face iarna car si vara sanie. Asa se face ca pentru revelionul anului de criza 2009 – 2010, aproape toate spatiile de cazare din statiunea gorjeana Rânca au fost rezervate. Si anul acesta, ofertele de sarbatori, pregatite de proprietarii de cabane, pensiuni si hoteluri din statiunea Rânca, se mentin atractive.

Ofertele din acest an nu sunt mai mari decât cele de anul trecut. De vina e criza. Proprietarii de pensiuni se asteapta ca pâna la sfârsitul saptamânii sa se rezerve toate locurile pentru petrecerea de revelion.

Criza sau nu, gorjenii nu îsi pot imagina sarbatorile de iarna altundeva decât la munte. Si nu oricum, ci selectând din varietatea de oferte pregatite, fireste, cu buget mai redus, de catre proprietari, dar pentru absolut toate buzunarele. În medie, pentru o persoana care va petrece de Craciun la Rânca, un sejur de trei nopti, cu masa inclusa, poate ajunge la 650 de lei.

În ceea ce priveste seara de revelion, turistii pot alege un pachet de patru nopti, care sa includa cazare si masa, la un pret de maxim 1.200 de lei, pentru o singura persoana. Pretul este, fara îndoiala, pe masura asteptarilor, dat fiind faptul ca de la intrare în pensiuni sau hoteluri te îmbie o atmosfera calda si un decor de vis.

Întâmpinati cu tuica fiarta

Camerele sunt cu unul sau doua paturi, iar confortul maxim este atins la apartamente.
“Avem clienti care vin în fiecare an de Craciun sau de revelion. Ne suna înca din vara si fac rezervari pentru sarbatori. Garnitele sunt deja pline, afumatorile, la fel. Avem tot ce trebuie pentru ca turistii sa se simta bine pe bani mai putini, pentru ca întelegem ca e criza”,
a sustinut Mioara Niculcea, proprietara unei pensiuni.

Iar cum distractiile sunt si ele numeroase când te afli înconjurat de zapada, de la simpla bataie cu bulgari pâna la închirierea de snowmobile, iubitorilor de munte din întreaga tara nu le ramâne decât sa porneasca spre Rânca.

Proprietarii de pensiuni s-au gândit deja la tot felul de distractii.
“Surprize foarte multe o sa le facem, tot felul de activitati si plimbari cu sania, cu snowmobilul si, dupa o zi de schi, îi asteptam cu tuica fiarta si cele mai alese bucate românesti. De revelion, bineînteles ca avem un meniu mai sofisticat, nu lipsesc artificiile si petrecerile oltenesti, cu cea mai buna muzica”,
a afirmat Liviu Nedelea, administrator de hotel.

Din totalul locurilor de cazare din statiune, potrivit cabanierilor, pentru revelion s-au rezervat pâna acum aproximativ 80 la suta.

Sursa: Editie.ro

Comments are closed.