Prognoza Meteo

Ranca, primul loc unde s-a schiat in Romania


Ranca, Partia M1, 1 Decembrie

Ranca, Partia M1, 1 Decembrie

Mai jos este o lista cu articolele care s-au scris despre Ranca weekend-ul trecut.

Pe drumul spre zona montanta Ranca s-a circulat în conditii de iarna in weekend

Soferii sunt obligati sa aiba masinile dotate cu lanturi si cu cauciucuri de iarna. Cea mai dificila portiune este din zona releului. „Un echipaj de politie verifica daca masinile sunt echipate corespunzator. Este singurul drum din Gorj pe care se circula în conditii de iarna. Nu s-au înregistrat evenimente rutiere pâna acum“, a spus Dumitru Tatomir, seful Politiei Rutiere Gorj.

Restrictii la Rânca

Soferii care au vrut sa urce în statiunea Rânca si nu au avut lanturi pentru anvelope, au facut cale întoarsa. Pe DN67C s-a circulat cu dificultate din cauza vântului puternic care a viscolit zapada. Politistii s-au postat la iesirea din Novaci si nu au permis nici unui sofer sa treaca mai departe daca nu avea masina echipata cu anvelope de ianra si lanturi. Traficul nu a fost blocat dar drumarii nu exclud ca la noapte sa se închida circulatia temporar pâna când vremea se mai domoleste si permite deszapezirea.

Pârtiile din Rânca, batatorite de turisti din toata tara in weekendul trecut

Sute de turisti din toata tara au luat cu asalt statiunea montana Rânca, unde ninge de câteva ore.

În aceasta dimineata a început din nou sa ninga, iar stratul de zapada masoara peste douazeci de centimetri. Turistii nu au stat pe gânduri si au iesit pe pârtie înca de la primele ore ale diminetii, stratul de zapada fiind optim pentru practicarea sporturilor de iarna. Drumul care urca în statiune este curatat, neexistând probleme, însa soferii sunt sfatuiti sa aiba cauciucuri de iarna si lanturi, pentru ca vremea este imprevizibila.

Se schiaza la Ranca – Gorj

In acest moment, o singura statiune din tara se mandreste ca este in plin sezon. Este vorba de Ranca, statiune situata in Muntii Paring, la cativa kilometri de Novaci. Accesul se face cu masina, soseaua fiind curatata de catre drumari.

Rânca, sub ocupatia schiorilor din toata tara

Vremea frumoasa si zapada generoasa au adus, în week-end, sute de turisti pe pârtiile din statiunea gorjeana.

Dupa ninsoarea de sâmbata, stratul de omat a ajuns sa masoare 25 de centimetri. Tasat cu utilaje speciale, a fost ideal ieri pentru schiori.

Zapada la Ranca se pastreaza in stare buna, dupa cum se vede pe camere, daca vremea tine cu noi pana la primavara nu se mai vede nici o pata de pamant.

1 comment to Ranca, primul loc unde s-a schiat in Romania

  • [...] Ranca, primul loc unde s-a schiat in Romania Mon Dec 06, 2010 10:35 am Ranca, Partia M1, 1 Decembrie Mai jos este o lista cu articolele care s-au scris despre Ranca weekend-ul trecut. Pe drumul spre zona montanta Ranca s-a circulat în conditii de iarna in weekend Soferii sunt obligati sa aiba masinile dotate cu lanturi si cu cauciucuri de iarna. Cea mai dificila portiune este din zona releului. „Un echipaj Pe [...] [...]