Prognoza Meteo

Informatii despre incendiul de ieri de la Ranca

Un incendiu puternic care a cuprins, marti seara, sase cabane din statiunea gorjeana Rânca a distrus în totalitate constructiile, cinci dintre ele prabusindu-se, iar prefectul judetului spune ca va cere o ancheta în conditiile în care la fata locului au putut ajunge doar doua echipaje de pompieri.

Incendiul a izbucnit, marti seara, în jurul orei 21.00, la doua dintre cabane si s-a extins la alte patru constructii, fara a exista victime, cabanele nefiind locuite.

Cele sase case, care aveau câte un etaj si mansarda, fac parte dintr-un complex turistic de patru stele, Complexul Natura, evaluat la circa un milion de euro, iar proprietarul acestora, omul de afeceri Maxim Tanase, spune ca doar trei dintre cabane erau asigurate.

Conform martorilor, dintr-o singura cabana au fost scoase doua frigidere si doua televizoare, din celelalte vile arzând toate dotarile.

Prefectul judetului Gorj va cere o ancheta

Prefectul judetului Gorj a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca în cursul zilei de miercuri va cere declansarea unei anchete în acest caz, pentru a se stabili cum a fost posibil sa izbucneasca un incendiu de o asemenea amploare, iar cadrele ISU sa nu poata interveni. Aceasta, în conditiile în care trei din cele cinci echipaje de pompieri trimise la fata locului nu au putut ajunge în zona, masinile defectându-se pe drum.

ISU Gorj a cerut sprijinul pompierilor militari din Valea Jiului

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Gorj a cerut sprijinul pompierilor militari din Valea Jiului, iar doua echipaje de la Petrosani au ajuns la Târgu Jiu pentru a interveni în cazul unor eventuale incendii în zona, în conditiile în care toate autospecialele din Gorj au fost mobilizate la Rânca.

Prefectul de Gorj a precizat ca cele trei autospeciale de la Garda de Interventie Novaci care s-au defectat pe drumul de acces spre Rânca, dupa câtiva kilometri parcursi, sunt vechi de aproximativ 30 de ani, la fel ca alte sapte autospeciale din dotarea ISU Gorj. Prefectul a spus ca singurele masini noi din dotarea ISU sunt cele doua care intervin pentru stingerea incendiului de la Rânca.

Sursa: Mediafax.ro

Video:



2 comments to Informatii despre incendiul de ieri de la Ranca