Prognoza Meteo

Ultimele noutati despre telescaunul si partia din zona Papusa

Telescaun Ranca, PapusaInstalatia de telescaun va fi predata autoritatilor locale pe 20 decembrie dupa care urmeaza sa fie autorizata de ISCIR iar partia de catre comisia nationala de specialitate. Urmatorul pas este ca Primariile Novaci si Baia de Fier sa infiinteze prin intermediul consiliilor locale un agent economic pentru administrare.

Ion Calinoiu, seful Consiliului Judetean Gorj, a declarat:

„În prezent, este vorba doar de o chestiune de proceduri si de luarea avizelor. Constructorul va preda, dupa receptie, instalatia de telescaun si pârtia si apoi urmeaza avizarea. Din punctul meu de vedere, nu este decât o chestiune de timp la mijloc si cu siguranta ca va fi în beneficiul zonei turistice Rânca sa fie data în folosinta cât mai repede aceasta pârtie si instalatia de telescaun. Consiliile locale au facut deja demersuri si au rezervat si un nume pentru societatea care va administra investitia de la Rânca si ma refer la canalizare, alimentarea cu apa, telescaunul si pârtia. Pentru a se finaliza mai repede procesul de omologare a pârtiei, s-ar putea ocupa provizoriu Salvamont“

Sabin Cornoiu, seful Serviciului Public Salvamont Gorj, a declarat:

„Pârtia se poate amenaja foarte repede din momentul în care este omologata. Nu e nici un fel de problema. Se va schia în conditii excelente, mai ales ca va fi si cea mai mare din Rânca. Este de o dimensiune medie fata de ceea ce avem în tara. Majoritatea sunt sub o mie de metri. La Rânca sunt deja în functiune trei pârtii, fiecare dotata cu instalatie de teleschi, deci cea de-a patra pârtie va asigura conditii si mai bune pentru cei care vin la Rânca sa practice sporturile de iarna“

Sursa: GDS.ro Foto: RancaOnline.ro

6 comments to Ultimele noutati despre telescaunul si partia din zona Papusa

  • [...] This post was mentioned on Twitter by Adriana and Valentin CM, eRanca.com. eRanca.com said: Ultimele noutati despre telescaunul si partia din zona Papusa http://fb.me/Kz3me8st [...]

  • cam ce dimensiune va avea partia ? cand se deschide sezonul la ski ? multumesc mult

    • Partia are aproximativ 1000m lungime si 100m latime. Sezonul de ski probabil se va deschide dupa prima ninsoare care sa permita amenajarea partiei.

  • Cristi

    Un program de functionare s-a stabilit? S-au hotarat cumva si preturile la telescaun? Se va avea in vedere introducerea unor skipass-uri de 1 zi, sau mai multe zile pentru cei impatimiti de ski? A se vedea ca aceste skipass-uri pe una sau mai multe zile sunt utilizate peste tot, in Romania mai rar si foarte scumpe pentru ce se ofera.
    Altfel, daca introducem dupa vechea traditie romaneasca taxarea la urcare, mai bine preferam sa mergem la bulgari, unde un skipass de 6 zile pentru 75 km partii fff bine amenajate si 20 si ceva instalatii pe cablu(majoritatea telescaune) te costa undeva la 550 lei cred, maxim. Sincer vreau sa skiez in Romania, dar preturile si infrastructura aferenta domeniului skiabil te descurajeaza, din pacate…..
    Multumesc.

  • Cristi

    Apropo, pe coama dealului in partea dreapta a instalatiei se poate amenaja o partie usoara spre medie, de minim 2,5 km din ce am vazut in mai multe imagini ale zonei respective. Nu s-a avut in vedere amenajarea acestei zone? Skiorii impatimiti urmaresc o zona de ski cu mai multi kilometri.