Prognoza Meteo

Transalpina, Iulie 2010, Peisaje si Starea Drumului

Am fost saptamana trecuta pe Transalpina, portiunea de 30 de kilometri dintre Ranca si Obarsia Lotrului. Drumul este practicabil in ambele sensuri atata timp cat este uscat. Singura portiune care este posibil sa puna probleme este cea de urcare dinspre Obarsia Lotrului pana cand se iese dintre brazi, daca ploua.

Peisaje de pe Transalpina:

Transalpina de la Ranca pana la Obarsia Lotrului, fotografii cu starea drumului:

O sa adaug si drumul filmat de la Cabana Obarsia Lotrului pana aproape de urcarea spre Pasul Urdele.

30 comments to Transalpina, Iulie 2010, Peisaje si Starea Drumului

  • [...] This post was mentioned on Twitter by Valentin CM. Valentin CM said: RT @eRancaDotCom: Transalpina, Iulie 2010, Peisaje si Starea Drumului http://bit.ly/9dfIdZ [...]

  • Cu ce masina ai facut acest traseu?
    Se poate realiza si cu un turism normal gen Renault megane Scenic?
    Am vazut un Logan intr-una din imagini….

    Multumesc

    • Am fost cu doua masini: Logan si Clio. Cred ca daca se merge cu grija orice autoturism normal poate sa treaca de la Ranca spre Obarsia Lotrului fara probleme.

  • Eu as fi vrut sa fac traseul in felul urmator:

    Bucuresti
    Pitesti
    Ramnicu Valcea
    Valea Oltului
    Brezoi
    Lacul de acumulare Bradisor
    Voineasa
    Lacul Vidra
    Obarsia Lotrului
    Lacul Oasa
    Lacul Tau
    Sugag
    Dobra
    Jina

    Manastirea Magura

    …. dar uitandu-ma mai atent pe harta am observat ca nu am treaba cu traseul pe care ati fost voi :(

    oricum multumesc de promptitudinea raspunsului

  • gupy

    salutari! eu am un logan cam puturos de 1.4 pe gaz! sunt pante foarte mari de urcat si zone unde as putea avea probleme cu masina incarcata si 4 persoane??? crezi c-as reusi traseul dinspre novaci in conditiile expuse? sau sa nu ma risc si sa merg cu lada niva?:P

    • Salut, sunt pante maricele dar nu cred ca sunt destul de mari incat sa faca probleme. Am citit pe Softpedia ca a urcat cineva cu o Dacie pe gaz si nu a intampinat probleme.

  • PAUL

    Pentru cei care se intereseaza de starea drumului -Novaci-Obirsia Lotrului, pot sa le spun ca am fost eu pe 3-4 aug. cu un Logan (de la Novaci la Sebes ) si se merge fb. Ceva probleme pot aparea in caz de ploaie. Dar nu ceva deosebit.Va descurcati. Succes tuturor.

  • Codrut C

    Deranjez si eu cu o intrebare: imi poate spune cineva cam in cat timp pot face, cu un Matiz, traseul Novaci-Ranca-Obarsia Lotrului-Voineasa-Brezoi?

    • Novaci-Obarsia Lotrului se poate face in 2 ore lejer, sunt aproximativ 50 de km. La segmentul Ranca-Obarsia Lotrului se lucreaza acum, este in mare parte asfaltat si restul este macadam.

      Mai departe nu am fost si nu pot sa estimez.

  • Clau

    Salut,

    Cati km. NU sunt asfaltati intre Novaci si Obarsia Lotrului?

    Multumesc anticipat pentru raspuns.

    • Nu stiu sa spun cati km mai sunt de asfaltat dar ce nu este asfaltat este macadam practicabil cu o masina normala(nu sport). Termenul de finalizare al lucrarilor cred ca este 2012.

  • dana

    am fost zilele trecute pe transalpina.se circula ok.unde nu s-a asfaltat,este terasat si nu sunt probleme.am urcat de la novaci.portiunea mai dificila este de la ranca la obarsia lotrului.parerea mea este ca cel mai bine este sa se urce dinspre novaci.este superb peisajul si daca nu ai faceti transalpina,nu ati vazut nimic! eu am facut toata tara cu masina si am vazut aproape tot ce era de vazut .drum bun!

  • dana

    de la obarsie pana la sugag,singurul loc de cazare il puteti gasi la lacul oasa dar trebuie sa faceti inainte rezervare pt ca sunt putine camere.nu sunt conditii excelente dar este caldura ,sambata au fost in jur de 5-6 grade ,noaptea…oricum,a fost destul de rece.lacul Oasa este la 24 km de obarsie,se lucreaaza la drum dar se merge numai in coborare si pe ses.pana la sebes,nu mai este asa spectaculos si se face in 2-3 ore,lejer.

  • dana

    curbele sunt cam stranse.eu nu am avut probleme,insa nu recomand unui incepator sa faca acest traseu.sa alegeti o zi senina,numai asa se poate vedea splendoarea peisajului.de la ranca la Ranca la Obarsie sunt cam 33 km.Aveti destul timp sa va bucurati pe deplin de frumoasa panorama oferita de natura.Drum bun si curaj!!!

  • Gaspar

    Salutari!
    Asi avea nevoie de amabilitatea voastra de a ma sfatui.
    Pornind din Sebes, catre Obarsia Lotrului (intentia noastra de a porni in jur de 15 sept cat de acesibil e drumul in perioada cu pricina)asi dori sa stiu daca este oportuna aceasta escaladare a muntelui pe Transalpina de ex cu un fabia sau dacia si daca da,ce preventii eventuale trebuie luate
    Multumesc anticipat!

    • Salut,

      In momentul asta la Ranca este lapovita. Pana pe 15 septembrie este posibil sa si ninga daca o tine tot asa vremea, deci segmentul Obarsia Lotrului – Ranca poate sa puna probleme.

      Pe Sebes – Obarsia Lotrului nu am mers din pacate.

      Sunt 87 Km de la Sebes la Obarsia Lotrului si 30 Km de la Obarsia Lotrului la Ranca. Timpul de parcurgere depinde in mare parte de sofer si masina. Segmentul Ranca – Obarsia Lotrului l-am parcurs in o ora si jumatate cu un Logan.

      Sper sa fie de ajutor raspunsul.

      Numai bine!

  • Gaspar

    A si inca o intebare un timp eproximat de parcurgere ati putea sa imi sugerati

  • esenta

    am parcurs ieri 12 .09.2010 segmentul de la Obarsia Lotrului la Sebes, foarte bine.

  • Pt. Gaspar , din Sebes spre Obarsia Lotrului în jur de 90 km. Timpul de parcurgere depinde,pune o medie de 60/70 km/oră, eu am avut noroc că nu se lucra fiind duminica.

  • Gaspar

    Multumesc pentru ajutor!;)

  • Edi

    buna, sunt curios daca cu un audi a4 benzina de 1,8 cm cubi am putea face traseul obarsia lotrului-ranca, cam peste o saptamana mai exact in weekendul de 16 octombrie, si daca as putea un site unde sa vad vremea meteo exact pt aceea zona. multumesc anticipat. edi

    • Salut,

      Eu nu am mai fost din Iulie pe Transalpina dar din ce am citit drumul e practicabil cu orice masina mai putin cele sport cu garda foarte joasa.

      Cea mai apropiata prognoza de zona este cea de pe stanga (statia meteo din Petrosani cred), mai am pe site si prognoza pentru Novaci . Nu sunt extraordinare dar te ajuta sa-ti faci o idee.

      Cum este vremea, pe 16 octombrie e posibil sa fie zapada pe munte ceea ce ar face drumul foarte dificil, cel putin pe portiunile care inca nu sunt asfaltate. Daca te incumeti sa dai un semn :).

      Numai bine!

    • Am gasit clipul asta: http://www.youtube.com/watch?v=dvHA6LuSLow

      Filmat in septembrie, ploaie torentiala, aparent se mergea destul de bine. In clip se coboara de la Pasul Muntinu spre Obarsia Lotrului.

  • andy

    buna,spuneti-mi va rog daca se merita sa merge pe traseul transalpina intr-o luna de miere??daca se merita ca si peisaje si locuri….multumesc

  • salut,
    cel mai tare
    cel ma mare
    cel mai inlat
    cel mai
    cel mai
    in sfarsit ceva cu multe emotii
    cazare putina in zona
    doar cei cu obarsii din apropiere cu posibilitati financiare si-au construti case de vacanta

  • Transalpina

    Daca urcati TRANSALPINA aveti nevoie si de carburantul omului.O tuica si un vin bun, toate naturale 100% gasiti in apropiere de Novaci.
    Relatii la tel : 0726109403